Whiplash Trauma - Whiplash Schadevergoeding
  • Home
  • Whiplash Trauma

Whiplash Trauma

Heeft u een whiplash trauma opgelopen door schuld van een ander? Dan heeft u recht een schadevergoeding. En hulp nodig bij het claimen daarvan?

Wat is whiplash trauma?

Een whiplash trauma is een heftige slingerbeweging van uw hoofd ten opzichte van uw romp, meestal veroorzaakt doordat u een ongeval heeft gehad. Vaak is het een onverwachte zeer snelle beweging zonder dat uw hoofd ergens tegenaan is gebotst. Whiplash trauma wordt veroorzaakt door een plotselinge klap, meestal van achteren, maar u kunt het ook oplopen door een klap van de zijkant.

Meestal ontstaat een whiplash trauma door een aanrijding in het verkeer waarbij een ander u van achter aanrijdt. Maar wij hebben ook tal van whiplash zaken van mensen die op de fiets zijn aangereden, zijn komen te vallen of een bedrijfsongeval met whiplash letsel hebben gehad. Andere namen voor een whiplash trauma zijn ‘whiplash syndroom’ of gewoon “een whiplash’.

Jaarlijks lopen tussen de 15.000 en 30.000 mensen whiplash trauma op. Meestal houdt u gelukkig maar korte tijd klachten en geneest u binnen 6 maanden. Ongeveer 80% van de whiplash slachtoffers is binnen 1 jaar klachtenvrij. Helaas houdt 1 op de 5 whiplash slachtoffers – dus 20% – blijvend klachten. Klik hier als u meer wilt weten over whiplashsymptomen.

Wanneer uw whiplash trauma blijvend is, dan spreekt men over een post whiplash syndroom of chronische whiplash.

Uw recht op schadevergoeding

Wanneer u een whiplash trauma heeft opgelopen door schuld van een ander dan heeft u altijd recht op schadevergoeding. Ook als u bij de mensen hoort die binnen enkele weken, maanden of binnen 1 jaar zijn hersteld. Heeft u whiplash letsel opgelopen, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van een schadevergoeding te bespreken.

De rol van onze letselschadespecialisten.

Het herstel van een whiplash trauma kan een langzaam en moeilijk proces zijn waarbij u niet meer normaal functioneert. U bent wellicht arbeidsongeschikt geworden en mist daardoor inkomen. Of u heeft moeite met het volhouden van uw huishoudelijke taken en heeft daarbij hulp van buitenaf nodig. Misschien moet u zelfs geholpen worden met de verzorging van uw kinderen of het onderhoud aan en rond uw woning. Heeft u slechts een basis zorgverzekering, dan komen er bovendien direct kosten fysiotherapie voor uw eigen rekening. Nog even los van het eigen risico dat iedereen zelf moet betalen. In al die gevallen loopt u dus letselschade op en heeft u recht op schadevergoeding.

Als u zich èn zorgen moet maken over uw herstel èn over uw financiële situatie, dan kan dat uw genezingsproces natuurlijk nooit ten goede komen.

U heeft dan iemand nodig die uw zorgen uit handen neemt en die u helpt bij het claimen van uw whiplash schadevergoeding. De  letselschadespecialisten van Van der Toorn Personenschade kunnen dat als geen ander.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.