whiplash schadevergoeding en basisverzekering - Whiplash Schadevergoeding
  • Home
  • Nieuws
  • whiplash schadevergoeding en basisverzekering

whiplash schadevergoeding en basisverzekering

Steeds minder mensen kiezen in 2014 voor een aanvullende zorgverzekering, zo stellen de diverse Zorgverzekeraars. Daardoor is er eerder sprake van letselschade…

De reden dat steeds meer mensen alleen voor een basisverzekering kiezen, is in hoofdzaak van financiële aard. Een aanvullende verzekering is vaak erg duur en niet iedereen kan of wil die extra premie betalen. Zeker niet in de huidige slechte economische tijd.

fysiotherapie en basisverzekering ….

Wanneer iemand alleen een basisverzekering heeft, dan bestaat er in principe geen recht op vergoeding van de kosten van fysiotherapie. Is men ouder dan 18 jaar, dan moet men de kosten fysiotherapie dus volledig zelf betalen.

whiplash letsel en basisverzekering ….

Whiplash letsel staat op de zogenaamde “lijst met chronische aandoeningen”. Als iemand alleen een basisverzekering heeft, dan komen de eerste 20 behandelingen fysiotherapie volledig voor eigen rekening. Pas daarna worden de verdere kosten van fysiotherapie door uw zorgverzekeraar vergoed.

whiplash letsel, basisverzekering en letselschade ….

Anders dan enkele jaren geleden, claimen whiplash slachtoffers hun letselschade aanzienlijk sneller. Dit heeft niets te maken met verondersteld “claimgedrag”, maar met het feit dat steeds meer mensen alleen een basisverzekering hebben en geen aanvullende zorgverzekering.

Verdwijnen whiplash symptomen niet binnen enkele weken, dan wordt men door de huisarts veelal doorverwezen naar fysiotherapie. Zo staat dat ook in de behandelingsrichtlijnen. Maar wanneer een whiplash slachtoffer alleen een basisverzekering heeft, komt die vrijwel meteen in financiële problemen. Want niet veel mensen met alleen een basisverzekering kunnen die kosten langere tijd voorschieten.

whiplash schadevergoeding? U heeft recht op schadevergoeding ….

Als u door schuld van een ander whiplash letsel oploopt, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt hebben. Als u alléén een basisverzekering heeft en door uw huisarts naar fysiotherapie wordt verwezen, dan ontstaat er al meteen letselschade. Want u moet die kosten namelijk volledig zelf betalen, in ieder geval de eerste 20 behandelingen.

U kunt de kosten fysiotherapie als onderdeel van uw letselschade claimen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de veroorzaker. Voor een whiplash slachtoffer is dat vaak een frustrerend gedoe.

U moet de tegenpartij eerst schriftelijk aansprakelijk stellen. En pas nadat de aansprakelijkheid is erkend, dan kunt u de kosten van fysiotherapie indienen en komen uw medische kosten voor vergoeding in aanmerking. Tenminste, als de aansprakelijke verzekeraar daar niet moeilijk over gaat doen en niet eerst allerlei verklaringen van uw huisarts en fysiotherapeut wil opvragen.

u heeft recht op – voor u – kosteloze juridische hulp ….

Wanneer u er inderdaad niet veel voor voelt om uw letselschade zelf met de aansprakelijke verzekeraar te gaan regelen, dan kunt u de hulp inroepen van een letselschadespecialist. Dat kost u niets, want in de Wet staat geregeld dat een aansprakelijke partij ook uw juridische kosten (lees: ons honorarium) moet vergoeden. Dat staat in art. 6:96BW.

Onze nota’s gaan rechtstreeks naar de aansprakelijke partij, die deze ook weer rechtstreeks met ons verrekent. U krijgt onze nota’s dus niet eens te zien, want dat wordt allemaal rechtstreeks voor u geregeld. Daarmee wordt onze hulp voor u als whiplash slachtoffer volledig gratis. U kunt hier lezen waarom.

heeft u behoefte aan letselschade advies…?

Heeft u whiplash letsel opgelopen en heeft u alleen een basisverzekering? Dan heeft u recht op een schadevergoeding.  Neem gerust contact met ons op voor een eerlijk en deskundig advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en dus ook volledig kosteloos.

En als u wilt weten waarom het bij whiplash en schadevergoeding vaak beter kan zijn om juridische hulp in te schakelen, lees dan hier verder.

U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt. Wij helpen u goed en wij helpen u graag!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.