Whiplash letsel na aanrijding - Whiplash Schadevergoeding

Whiplash letsel na aanrijding

Whiplash na aanrijdingLetsel als gevolg van een aanrijding is de fysieke en mentale ellende die u oploopt als u aangereden bent in het verkeer. In Nederland zijn verkeersongevallen veruit de voornaamste reden van letselschade. De aanleiding is dat het steeds drukker wordt op de weg, maar ook omdat bestuurders eerder afgeleid zijn achter het stuur of bezig zijn met andere dingen goed sturen. Denkt u maar aan een telefoontje plegen, een cd’tje verwisselen of een gesprek hebben met de bijrijder. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en voor u het weet, bent u betrokken bij een botsing op de weg met als gevolg letselschade.

Ernstige gevolgen bij verkeersongeval

Een botsing op de weg gebeurt in bijna alle gevallen volkomen onverwacht, een moment van onaandachtigheid en u bent aangereden. Ondanks dat auto’s door allerlei moderne snufjes steeds veiliger worden, zijn de consequenties van een ongeval vaak erg drastisch. Naast deuken in uw voertuig kan soms ook mentaal en fysiek ongemak optreden. Veelal is dit niet alleen lichamelijk schade, maar ook geestelijke schade, zoals een shock. Letselschade na een ongeluk op de weg heeft vaak grote gevolgen voor wat betreft het dagelijkse leven van de personen die zijn aangereden, zowel op korte als op lange termijn.

De letselschadevergoeding bij verkeersongeluk

Wie letselschade na een verkeersongeval ondervindt, wil deze schade uiteraard verhalen op de veroorzaker. Wellicht bent u zelf de veroorzaker van een aanrijding. Zorg in ieder geval na een aanrijding dat de situatie door u of de politie goed wordt gedocumenteerd en dat omstanders een getuigenverklaring afleggen. Bij de vaststelling van de hoogte van de vergoeding voor letselschade na een verkeersongeval zijn een aantal zaken van belang, te weten:

  • In eerste instantie wordt de situatie als gevolg van het ongeluk vergeleken met de situatie zonder verkeersongeval en letselschade. Als u bijvoorbeeld door een verkeersongeval niet langer in staat bent om te werken en daardoor arbeidsongeschikt raakt, moet u hiervoor gecompenseerd worden. Ook andere beperkingen door letsel komen in aanmerking voor een schadevergoeding.
  • Als tweede is het bewijs van grote waarde voor het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Wanneer u denkt onschuldig te zijn, zult u moeten bewijzen dat de de andere bestuurder schuldig is. Ook moet worden bewezen zijn dat de letselschade die u lijdt, is ontstaan door het verkeersongeval.

Deskundige bijstand van een letselschadejurist

Een gespecialiseerde letselschadejurist zorgt ervoor dat u deskundige bijstand ontvangt. Het is dan ook verstandig een schadespecialist in te schakelen voor het letsel bij een verkeersongeval. Deze kan u helpen met het verkrijgen van een letselschadevergoeding. Wanneer u zelf nog met de mentale en fysieke consequenties van het verkeersongeval hebt te maken, helpen zij u uw recht te krijgen. De expert in letselschaderecht beschikt over de nodige ervaring in het recht voor onder meer de vaststelling van de aansprakelijkheid en hij of zij kent alle ins en outs van het claimen van uw rectmatige schade door een ongeluk op de weg.

Gratis advies bij een verkeersongeval met letselschade

Als de verantwoordelijkheid van de andere betrokkene volledig wordt erkend, kunnen de kosten van de juridische deskundige eveneens worden betaald door de tegenpartij. Dit betekent voor u dat Rechtshulp bij letsel na een een aanrijding op de weg helemaal niets hoeft te kosten. Een hele zorg minder! Schakel daarom altijd een expert in. Wij helpen u graag!

Nu een gratis advies nodig? Neem direct contact op!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.