Waarom rechtshulp? - Whiplash Schadevergoeding
  • Home
  • Waarom rechtshulp?

Waarom rechtshulp?

Letselschade en rechtsbijstand

Als u door schuld van een ander letsel heeft opgelopen, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt krijgen. Omdat u dat niet altijd zelf kunt óf wilt, is het mogelijk om daarbij hulp van een letselschadespecialist in te roepen. Dat kost u niets. Uw letselschadespecialist zal uw belangen gaan behartigen richting de verzekeringmaatschappij die uw letselschade moet vergoeden. Zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. En u zeker weet dat u krijgt waar u recht op heeft.

Heb ik altijd een letselschadespecialist nodig?

Soms maakt het misschien niet zo veel uit of u een belangenbehartiger inschakelt of niet. Bijvoorbeeld als u uw letselschade zelf snel met de aansprakelijke partij kunt afwikkelen. Maar dat is in de praktijk eigenlijk alleen het geval als het gaat om “tientjes werk”. Volgens de Wet kunt u – als u dat wilt – zélfs dan kosteloos een letselschadespecialist inschakelen.

Anders wordt het wanneer uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een enkel bezoek aan uw huisarts. U moet er dan voor 100% op kunnen vertrouwen dat uw tegenpartij ook voldoende aan uw belangen denkt. En dus niet alleen – al was het maar onbewust – aan het eigen financiële belang.

De vraag luidt of u er dan ook nog goed aan doet om uw letselschade zelf met de aansprakelijke partij vast te stellen. Of dat het toch beter is dat u iemand – een letselschadespecialist – vraagt om u daarbij te helpen.

Verzekeraar is deskundiger

Nu klinkt het net alsof uw tegenpartij per definitie niet te vertrouwen is en dat is natuurlijk lang niet altijd zo. Maar het is nu eenmaal het geval dat uw tegenpartij dag in dag uit met letselschade te maken heeft. Terwijl u (meestal) voor het eerst in uw leven met letselschade in aanraking komt. Uw tegenpartij is op dat punt simpelweg deskundiger dan u. Met andere woorden: u heeft een kennisachterstand ten opzichte van de aansprakelijke partij.

Dus zelfs als uw tegenpartij daadwerkelijk het beste met u voor heeft, zult en kunt u dat nooit zeker weten. Want u weet er gewoonweg niet genoeg van af. En dat geeft op zich ook helemaal niet. Want het inschakelen van een letselschadespecialist kunt u ook doen als u niet alleen tegenover uw tegenpartij wilt komen te staan. Of wilt verifiëren of de aansprakelijke partij het inderdaad wel volgens “de regelen der kunst” handelt.

Het is dan dus geen kwestie van wel of niet vertrouwen, maar van verifiëren vanwege uw gebrek aan “letselschadekennis”.

Werkt het inschakelen van een letselschadespecialist niet averechts?

Dat is een vraag die ons vaak wordt gesteld. En die vraag is zeer begrijpelijk. Het antwoord op deze vraag is echter simpel: nee, het inschakelen van een letselschadespecialist werkt niet averechts.

Sterker nog, in de Gedragscode Behandeling Letselschade staat uitdrukkelijk beschreven dat een aansprakelijke partij verplicht is om u te wijzen op de mogelijkheid van het inschakelen van een belangenbehartiger. Wij merken binnen onze praktijk nog steeds dat dit lang niet altijd gebeurt.

Ook staat in de toelichting op de Wet dat het juist uitdrukkelijk de bedoeling is dat een letselschade slachtoffer juridische hulp inroept. Vandaar ook dat in hetzelfde wetsartikel staat dat uw juridische kosten (lees: onze kosten) eveneens door de aansprakelijke partij moeten worden betaald.

Heeft het inschakelen van een letselschadespecialist invloed op mijn schadevergoeding?

Nee, dat heeft het niet. De aansprakelijke partij is verplicht om naast uw schadevergoeding ook nog eens apart onze kosten te betalen. Onze kosten gaan dus niet van uw schadevergoeding af. En het is ook niet zo dat de verzekeraar u een lagere schadevergoeding betaalt omdat men ook onze kosten nog moet betalen.

Dus het is niet raar dat ik een letselschadespecialist inschakel?

Nee, dat is dus niet raar. Een verzekeraar vindt het volkomen normaal dat u zich door een deskundige laat bijstaan. En vindt het dus ook volkomen normaal dat ze onze kosten moeten betalen. Dat staat zo in de Wet geregeld en men is niet anders gewend.

Wat kunnen onze letselschadespecialisten voor u betekenen?

  • Onze letselschadespecialisten komen altijd direct en voor u geheel vrijblijvend bij u thuis op bezoek. Dus geen stapels formulieren om in te vullen, maar direct persoonlijk contact.
  • Onze letselschadespecialisten houden gedurende de “looptijd” van uw letselschade nauwgezet contact met u. U kunt zich concentreren op uw herstel. Onze letselschadespecialisten doen de rest.
  • Onze letselschadespecialisten houden regelmatig persoonlijk contact met u in de vorm van huisbezoeken.
  • Onze letselschadespecialisten hebben de hoogste graad van deskundigheid en hebben allen zeer veel ervaring met het vaststellen van (ingewikkelde) letselschade.

Wat kost een letselschadespecialist u?

Bij ons kantoor niets. Een aansprakelijke partij is bij letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:96BW (lees hier meer over GRATIS rechtshulp).

Zitten er geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze nota’s niet (helemaal) betaald, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Beloofd!

Twijfel over ja dan nee inschakelen letselschadespecialist? Vraag advies!

Als u twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist om u te helpen, vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u doet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.