Voetganger - Whiplash Schadevergoeding

Voetganger

Ook een voetganger kan door een verkeersongeval whiplash letsel oplopen

Whiplash letsel ontstaat meestal door een verkeersongeval tussen twee auto’s. Meestal botst de één achterop de andere. Maar even zo vaak lopen voetgangers whiplash letsel en letselschade op door een verkeersongeval.

Voetganger en whiplash letsel

Whiplash letsel is een plotselinge overrekking van de nek. En dat kunt u ook als voetganger oplopen, net als een automobilist. Want als u door een auto, bromfiets of (snor-)fiets wordt aangereden, dan is er inderdaad vaak sprake van een plotseling overrekking van uw nek.

De meeste mensen zijn binnen enkele weken of maanden volledig hersteld. Maar helaas is whiplash letsel statistisch gezien voor 20% van de mensen blijvend.

Voetganger, whiplash en aansprakelijkheid

Als voetganger bent u juridisch gezien beter beschermd dan automobilisten, bromfietsers en snorfietsers. Volgens de Wet bent u namelijk een “kwetsbare verkeersdeelnemer”. En dat klopt volkomen, want als voetganger raakt u nu eenmaal sneller gewond dan een automobilist.

Zelfs al loopt u whiplash letsel op door uw eigen schuld, dan nog krijgt u bijna altijd minimaal 50% van uw letselschade vergoed. Dat staat in artikel 185 WVW. De verzekeraar van het motorvoertuig dat u aanreed, zal uw letselschade moeten betalen. Vaak krijgt uw letselschade zelfs volledig vergoed, ook al heeft u zelf fouten gemaakt.

Dus ook al denkt u dat u door uw eigen schuld letselschade heeft opgelopen, vraag alstublieft altijd advies aan een deskundig letselschadespecialist. Want ook ú kunt toch zomaar recht hebben op vergoeding van uw letselschade. Zelfs al denkt u van niet. En dat moet u niet zien als “claimgedrag” maar – ter bescherming van u, de zwakke verkeersdeelnemer – als de uitdrukkelijke bedoeling van de Wet.

Whiplash en letselschade

Uw letselschade kan bestaan uit:

De verzekeraar van de auto, motor, bromfiets of snorfiets zal uw letselschade moeten vergoeden. Ook al heeft u misschien zelf (gedeeltelijk) schuld aan het ontstaan van het verkeersongeval.

Whiplash letsel en juridische hulp

Als u als voetganger whiplash letsel oploopt door een verkeersongeval, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt hebben.

Omdat u dat niet altijd zelf kunt òf wilt, is het mogelijk om een letselschadespecialist in te schakelen. Dat kost u niets. Uw letselschadespecialist zal u helpen om uw letselschade vergoed te krijgen van de verzekeraar van uw tegenpartij. Zelfs al denkt u dat het verkeersongeval door uw eigen schuld is ontstaan. U kunt zich richten op uw herstel en wij regelen de rest!

Wat kost een letselschadespecialist u?

Bij ons kantoor kost u dat niets. Een aansprakelijke partij is bij whiplash en letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:96BW (lees hier meer over GRATIS rechtshulp).

Zitten er geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de verzekeraar van uw tegenpartij. En als die onze nota’s niet (volledig) betaald, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Beloofd!

Twijfelt u over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag advies!

Heeft u door een verkeersongeval whiplash letsel opgelopen en twijfelt u over het inschakelen van een letselschadespecialist, vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd letselschade advies. En dan kunt u zelf beslissen of u ons nodig heeft of niet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.