Rechtsbijstandverzekering - Whiplash Schadevergoeding
  • Home
  • Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering

Het is niet altijd verstandig om uw whiplash letselschade in handen te geven aan uw rechtsbijstandverzekering.

Letselschade en rechtsbijstand

Als u door schuld van een ander – bijvoorbeeld – whiplash letsel heeft opgelopen, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt krijgen.

Omdat u dat niet altijd zelf kunt óf wilt, is het mogelijk om daarbij hulp van een letselschadespecialist in te roepen. Dat kost u niets.

Uw letselschadespecialist zal uw belangen gaan behartigen richting de verzekeringmaatschappij die uw schade moet vergoeden.

Soms maakt het misschien niet zo heel veel uit wie uw belangen behartigt. Bijvoorbeeld als uw letselschade snel en zonder persoonlijk contact kan worden afgewikkeld. Dus eigenlijk als het gaat om “tientjes werk”.

Rechtsbijstandsverzekeraars kunnen dit soort dingen prima schriftelijk en zonder persoonlijk contact voor u in orde maken.

Rechtsbijstandverzekering en letselschade: geen gelukkige combinatie

Anders wordt dat wanneer uw letsel meer gevolgen voor u heeft dan een enkel bezoek aan uw huisarts. U moet er 100% op kunnen vertrouwen dat uw letselschadespecialist alleen uw belangen behartigt. U moet er ook van uit kunnen gaan dat uw letselschadespecialist deskundig genoeg is u te helpen.

De vraag luidt dan of u wel aan het juiste adres bent bij uw rechtsbijstandverzekering. Want wij merken dagelijks dat whiplash slachtoffers vaak ontevreden zijn over de hulp en bijstand die zij van hun eigen rechtsbijstandverzekering krijgen.

Belangrijke verschillen letselschadespecialist en rechtsbijstandverzekering:

  • Onze letselschadespecialisten komen altijd direct en voor u geheel vrijblijvend bij u thuis op bezoek. Om eerst kennis met elkaar maken. Uw rechtsbijstandsverzekeraar zal u stapels formulieren toesturen om in te vullen, maar op bezoek komen doen ze niet.
  • Onze letselschadespecialisten zijn zeer klantgericht en houden gedurende de “looptijd” van uw letselschade nauwgezet en uit zichzelf contact met u. De enorme werkvoorraden bij rechtsbijstandsverzekeraars zorgen er helaas vaak voor dat uw letselschade daar “vergeten wordt”. Met andere woorden: als u niet steeds zelf uitdrukkelijk achter uw letselschade aan zit, doet de rechtsbijstandverzekering vaak (te) weinig.
  • Onze letselschadespecialisten houden regelmatig persoonlijk contact met u in de vorm van huisbezoeken. Uw rechtsbijstandsverzekeraar zal uw letselschade vaak zo veel mogelijk schriftelijk willen afdoen. Dus zonder bezoeken en zonder persoonlijk contact.
  • Onze letselschadespecialisten hebben de hoogste graad van deskundigheid en hebben allen zeer veel ervaring met het vaststellen van (ingewikkelde) letselschade. Een rechtsbijstandsverzekeraar heeft vaak de wat minder ervaren “beginnende” letselschadejuristen in dienst.

Een rechtsbijstandsverzekeraar is ook een verzekeraar

Wat niet veel mensen weten is dat alle rechtsbijstandsverzekeraars “eigendom” zijn van de grote verzekeringmaatschappijen. Soms direct, als ze de naam van de betreffende verzekeraar ook zelf dragen. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, Interpolis, Klaverblad, Univé en ZLM.

Maar soms ook zonder dat direct de naam van een verzekeringsmaatschappij wordt genoemd. Dit geldt bijvoorbeeld voor ARAG, DAS, NRS en SRK. Toch zijn ook die maatschappijen eigendom van de gezamenlijke verzekeraars. Men zit zelfs vaak in hetzelfde kantoorgebouw.

Is die afhankelijkheid dan een probleem voor mijn letselschade?

Van echte onafhankelijkheid is natuurlijk geen sprake. In zijn algemeenheid geeft dat ook helemaal niet. Maar juist bij letselschade is dat wél een probleem. Want het is bijna altijd één van die grote verzekeringsmaatschappijen die uw tegenpartij is. Dus diegene die uw schade moet vergoeden. Het kan haast niet anders of dat gaat ergens merkbaar worden. Vroeg of laat.

Kies voor absolute onafhankelijkheid

Wij zijn er stellig van overtuigd dat rechtsbijstandsverzekeraars niet onafhankelijk zijn van hun “aandeelhouders”. Hoe graag men dat zélf ook zou willen. Maar het kan gewoon niet. Althans, u kunt simpelweg nooit helemaal zeker weten.

Ons kantoor is volledig onafhankelijk van verzekeringsmaatschappijen en aan deze maatschappijen verbonden kantoren. Wij hebben maar één belang en dat is het uwe. Dat is ook uitdrukkelijk vastgelegd in de reglementen van het Keurmerk Letselschade, waarbij wij al sinds jaar en dag zijn aangesloten.

Maar de hulp van een rechtsbijstandverzekering is toch gratis?

Dat klopt. Alhoewel sommige rechtsbijstandverzekeringen u tegenwoordig ook een eigen risico in rekening brengen. En dat moet u dan eerst zelf betalen, voordat men ook maar iets voor u gaat doen.

En een letselschadespecialist dan?

Die is ook gratis. Een aansprakelijke partij is bij letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:96BW (lees hier meer over GRATIS rechtshulp).

Geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze nota’s niet (helemaal) betaald, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Beloofd!

Dus voor letselschade heb ik eigenlijk geen rechtsbijstandverzekering nodig?

In principe heeft u daarin gelijk, maar het is aan de andere kant ook weer niet helemaal waar. Niet altijd is uw letselschade verhaalbaar op een verzekeringmaatschappij. Of gaat het om hele ingewikkelde medische fouten, waarbij op voorhand niet goed kan worden ingeschat wat uw kansen op succes zullen zijn. In die gevallen is het juist weer wél verstandig om uw rechtsbijstandsverzekering in te schakelen. 

“Ik ben ontevreden over mijn letselschade bij de rechtsbijstandsverzekering.”

Ook dat horen wij vrijwel dagelijks. Het gebeurt nu eenmaal vaak dat een whiplash slachtoffer na verloop van tijd niet meer tevreden is over de hulp en bijstand van zijn rechtsbijstandverzekering. Het is voor u als whiplash slachtoffer dan probleemloos mogelijk om bij de rechtsbijstandsverzekeraar weg te gaan. Soms is nu eenmaal meer gespecialiseerde rechtshulp dan die van een rechtsbijstandsverzekeraar op zijn plaats.

Of blijkt pas later dat u in het begin een verkeerde keuze heeft gemaakt. Dat is dus helemaal niet erg, want u mag altijd van belangenbehartiger wisselen. En uw rechtsbijstandverzekering vindt dat vaak ook niet erg, want dat scheelt weer een dossier op de stapel.

Twijfel over rechtsbijstandsverzekering of letselschadespecialist? Vraag advies!

Als u twijfel heeft over wie u in wilt schakelen om u te helpen of u wilt naar ons kantoor “overstappen” vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u doet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.