Passagier - Whiplash Schadevergoeding

Passagier


Als passagier in een auto of achterop een brommer heeft u altijd recht op 100% vergoeding van uw letselschade.

Whiplash letsel door een verkeersongeval

Als u door schuld van een ander whiplashletsel oploopt, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt krijgen. Als passagier of achterop een motorvoertuig, heeft u altijd recht op volledige vergoeding van uw letselschade.

Omdat uw letselschade niet altijd zelf kunt òf wilt claimen, is het mogelijk om daarbij hulp van een letselschadespecialist in te roepen. Dat kost u niets.

Uw letselschadespecialist zal uw belangen gaan behartigen richting de verzekeringmaatschappij die uw letselschade moet vergoeden. Zodat u zich kunt concentreren op uw herstel. En u zeker weet dat u krijgt waar u recht op heeft.

Als passagier of “meerijder” krijgt u letselschade altijd voor 100% vergoed

Maar welke verzekeringmaatschappij gaat uw schade vergoeden? Want het is niet altijd direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ontstaan van uw letselschade.

Als passagier heeft u in Nederland extra rechtsbescherming. Want als u whiplash letsel oploopt en was u passagier in een auto of zat u achterop een motorvoertuig, dan heeft u altijd recht op volledige vergoeding van uw letselschade. Wie er ook schuldig is en hoe lang het onderzoek naar de schuldvraag ook duurt.

Maar weinig mensen weten dat u als passagier of achterop een motor, bromfiets, scooter of snorfiets uw letselschade altijd volledig krijgt vergoed. Dat staat namelijk in de zogenaamde Bedrijfsregeling Schuldloze Derde.

U krijgt uw letselschade vergoed van de verzekeraar die u zelf het eerste aansprakelijk stelt of van de verzekeraar van het motorvoertuig waarin of waarop u meereed. En dat heeft geen persoonlijke gevolgen voor degene met wie u mee reed of waar u achterop zat. Want die is verplicht verzekerd voor letselschade, dus ook die van zijn passagiers.

Want aan wiens schuld het verkeersongeval ook is te wijten, u kon er in ieder geval niets aan doen. In de Bedrijfsregeling Schuldloze Derden staat dat u daarom niet de dupe mag worden van een discussie over aansprakelijkheid. Dus uw letselschade wordt gelijk vergoed. Wie er uiteindelijk ook aansprakelijk blijkt te zijn.

Heb ik altijd een letselschadespecialist nodig?

Soms maakt het misschien niet zo veel uit of u een belangenbehartiger inschakelt of niet. Bijvoorbeeld als één van de verzekeraars die aansprakelijk zou kunnen zijn, uw letselschade uit zichzelf in behandeling neemt. En dat u uw letselschade zelf snel met de aansprakelijke partij kunt afwikkelen.

Maar dat is in de praktijk eigenlijk alleen het geval als het gaat om “tientjes werk”. Volgens de Wet kunt u – als u dat wilt – zélfs dan kosteloos een letselschadespecialist inschakelen.

Anders wordt het wanneer uw letsel méér gevolgen voor u heeft dan een enkel bezoek aan uw huisarts. U moet er dan voor 100% op kunnen vertrouwen dat uw tegenpartij ook voldoende aan uw belangen denkt. En dus niet alleen – al was het maar onbewust – aan het eigen financiële belang.

De vraag luidt of u er dan ook nog goed aan doet om uw letselschade zelf met de aansprakelijke partij vast te stellen. Of dat het toch beter is dat u iemand – een letselschadespecialist – vraagt om u daarbij te helpen.

Wat kost een letselschadespecialist u?

Bij ons kantoor kost u dat niets. Een aansprakelijke partij is bij letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet geregeld in artikel 6:96BW (lees hier meer over GRATIS rechtshulp).

Zitten er geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze facturen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze nota’s niet (helemaal) betaald, dan is dat ons bedrijfsrisico en niet het uwe. Beloofd!

Twijfel over ja dan nee inschakelen letselschadespecialist? Vraag advies!

Als u twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist om u te helpen, vraag ons dan om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd advies. En dan kunt u zelf beslissen wat u doet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.