Letselschade verkeersongeval
Whiplash letsel ontstaat meestal na een verkeersongeval. Maar wat dan?
Whiplash letsel is een plotselinge overrekking van de nek. En whiplash letsel met letselschade ontstaat in de meeste gevallen door een verkeersongeval. Meestal botst de ene auto achterop een andere auto. Bij zo’n verkeersongeval zijn het bijna altijd de inzittenden van de voorste auto die whiplash letsel oplopen.
Maar whiplash letsel en letselschade kunnen ook ontstaan door bijvoorbeeld een aanrijding van de zijkant, een frontale botsing of als u de macht over het stuur kwijtraakt en hard tot stilstand komt tegen de vangrail, een boom of een talud.
En dat is ook logisch, want bij ieder soort verkeersongeval kan er inderdaad sprake zijn van een plotselinge overrekking van uw nek.
Gelukkig genezen de meeste mensen binnen 6 maanden. Helaas houdt één op de vijf whiplash slachtoffers blijvend letsel en blijvende letselschade over aan hun verkeersongeval. En bij wie whiplash letsel wel geneest en bij wie niet, is van tevoren met geen mogelijkheid te voorspellen. Alleen de tijd zal het u leren.
Binnen ons kantoor hebben wij heel veel ervaring met whiplash letsel en letselschade na een verkeersongeval. Wij hebben in de loop der jaren steeds weer geleerd dat wij ons extra zorgen moeten maken als iemand:
- een harde aanrijding heeft gehad met veel autoschade (kracht inwerkend geweld)
- vrijwel direct (binnen 48 uur) ernstige klachten heeft gekregen
- arbeidsongeschikt is geworden of dat weliswaar niet is, maar fysiek zwaar werk heeft
- zichzelf in de eerste periode na het ongeval niet voldoende rust kan geven.
In al deze situaties is het voor u nóg belangrijker om snel goede hulp en juridische begeleiding te zoeken. Zodat u zeker weet dat er ook iemand is die alleen op uw belangen let.
Whiplash en letselschade
Letselschade na een verkeersongeval bestaat meestal uit:
De verzekeraar van de aansprakelijke partij zal uw letselschade én uw juridische kosten (lees: ons honorarium) moeten vergoeden.
Whiplash letsel en juridische hulp
Wanneer u door een verkeersongeval whiplash letsel oploopt, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt hebben.
Omdat u uw letselschade niet altijd zelf kunt òf wilt claimen, is het mogelijk om een letselschadespecialist in te schakelen. Dat is voor u volledig kosteloos.
Uw letselschadespecialist is er uitsluitend en alleen, om op uw belangen te letten. Dus om uw letselschade die door het verkeersongeval is ontstaan, op keurige wijze vergoed te krijgen. U kunt zich richten op uw herstel en wij regelen de rest!
Wat kost een letselschadespecialist u?
Bij ons kantoor is dat voor u volledig kosteloos. Een aansprakelijke partij is bij letselschade door een verkeersongeval namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet opgenomen in artikel 6:96 BW (lees hier meer over onze GRATIS rechtshulp).
Zitten er echt geen “addertjes onder het gras”?
Nee, want voor wij u met het claimen van uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons een harde schriftelijke garantie dat onze hulp voor u volledig kosteloos zal zijn. U krijgt onze rekeningen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze facturen niet (volledig) betaald, dan is dat ons risico en niet het uwe. Dat beloven wij!
Twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag advies!
Heeft u whiplash letsel met letselschade opgelopen door een verkeersongeval en twijfelt u over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag ons gerust om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u het liefste wilt.
U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd letselschade advies. En vervolgens kunt u zelf beslissen of u onze hulp en bijstand nodig heeft of niet.