Letselschade bedrijfsongeval - Whiplash Schadevergoeding
 • Home
 • Letselschade bedrijfsongeval

Letselschade bedrijfsongeval

Whiplash letsel kan ook ontstaan door een bedrijfsongeval. Maar wat dan?


Whiplash letsel is een plotselinge overrekking van de nek. Whiplash letsel met letselschade ontstaat in de meeste gevallen door een verkeersongeval.

Maar whiplash letsel en letselschade kunnen ook ontstaan door een bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding tussen 2 heftrucks, een val naar beneden of een glijpartij.

Op zich is dat ook logisch, want bij ieder soort van bedrijfsongeval kan er inderdaad sprake zijn van een plotselinge overrekking van uw nek.

Gelukkig genezen de meesten binnen 6 maanden. Helaas houdt één op de vijf mensen blijvend whiplash letsel en blijvende letselschade over aan hun bedrijfsongeval. En bij wie whiplash letsel wel geneest en bij wie niet, is van tevoren niet echt goed te voorspellen. Alleen de tijd zal het leren.

Bij ons op kantoor hebben wij veel ervaring met whiplash letsel en letselschade na een bedrijfsongeval. Wij hebben in de loop der jaren geleerd dat extra aandacht nodig is, als iemand:

 • een harde klap heeft gemaakt (kracht inwerkend geweld)
 • vrijwel meteen (binnen 48 uur) ernstige whiplashsymptomen is gaan ondervinden
 • gelijk of vrijwel gelijk arbeidsongeschikt is geworden of fysiek zwaar werk heeft
 • zichzelf de eerste periode na het ongeval maar moeilijk voldoende rust kan geven.

In al deze situaties is het voor u des te belangrijker dat u snel goede hulp en juridische begeleiding inschakelt. Zodat u zeker weet dat er ook iemand is die uw belangen goed in de gaten houdt.

Whiplash en letselschade

Letselschade na een bedrijfsongeval kan bestaan uit:

 

De verzekeraar van uw werkgever zal uw letselschade én uw juridische kosten (lees: ons honorarium) moeten vergoeden.

Bedrijfsongeval en aansprakelijkheid

Als werknemer bent u juridisch gezien beter beschermd dan anderen. Dat heeft te maken met het feit dat uw werkgever bepaald hoe uw werk moet worden gedaan. En met wie en met welke hulpmiddelen. U heeft normaal gesproken dus niet veel (lees: bijna geen) inspraak. Uw werkgever is uiteindelijk verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en niet u.

Juridisch gezien betekent dit ook dat als er op het werk iets mis gaat, een werkgever bijna altijd aansprakelijk is. Dat staat in artikel 7:658 BW.

Op zich is dat ook niet erg, want bijna iedere werkgever heeft een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.  Loopt u letselschade op door een bedrijfsongeval, dan is het de verzekeraar van uw werkgever die uw letselschade vergoed. En dus niet uw werkgever zelf. Laat dat een geruststelling voor u zijn.

Wanneer is werkgever aansprakelijk voor bedrijfsongeval?

Een werkgever is bijna altijd aansprakelijk voor letselschade ontstaan door een bedrijfsongeval. Zo is een werkgever verplicht om te zorgen voor:

 • een veilige werkomgeving, die aan alle ARBO-vereisten voldoet
 • het controleren en onderhouden van die veilige werkomgeving
 • het verstrekken van voldoende veiligheidsmiddelen
 • het – bij herhaling – controleren van die veiligheidsmiddelen
 • het – bij herhaling – geven van voldoende werkinstructies
 • het – bij herhaling – geven van voldoende veiligheidsinstructies, én
 • het – bij herhaling – controleren of de werk- en veiligheidsinstructies wel voldoende worden nageleefd.

Is aan één van die eisen niet voldaan, dan is uw werkgever volgens de Wet aansprakelijk voor uw letselschade.

Opvallend is – en dat weten niet veel mensen – dat uw werkgever er rekening mee moet houden dat u niet altijd alle instructies kunt of zult opvolgen. Uw werkgever is dus ook uitdrukkelijk verantwoordelijk voor de door uzelf gemaakte fouten.

Dus ook al denkt u dat u door uw eigen schuld letselschade heeft opgelopen, vraag dan toch altijd advies aan een gecertificeerd letselschadedeskundige. Waarschijnlijk heeft u toch recht op vergoeding van uw letselschade. Zelfs al denkt u van niet. En dat moet u niet zien als “claimgedrag” richting uw werkgever. Want het is de uitdrukkelijke bedoeling van de wetgever om u als “zwakkere partij” juridisch te beschermen. En uw werkgever is daar ook gewoon voor verzekerd.

Whiplash letsel en juridische hulp

Wanneer u door een bedrijfsongeval whiplash letsel oploopt, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt hebben.

Omdat u uw letselschade niet altijd zelf kunt óf wilt claimen, is het mogelijk om een letselschadespecialist in te schakelen. Dat is voor u helemaal gratis. Uw letselschadespecialist is er om op uw belangen te letten. Dus om uw letselschade die door het bedrijfsongeval is ontstaan, op rechtvaardige wijze vergoed te krijgen. U kunt zich richten op uw herstel en wij regelen de rest!

Wat kost een letselschadespecialist u?

Bij ons kantoor is dat voor u helemaal kosteloos. Een verzekeraar is bij letselschade ontstaan door een bedrijfsongeval namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: onze nota’s) te vergoeden. Dat is in de wet opgenomen in artikel 6:96 BW (lees hier meer over onze GRATIS rechtshulp).

Zitten er echt geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met het claimen van uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons een harde schriftelijke garantie dat onze hulp voor u helemaal kosteloos zal zijn. U krijgt onze nota’s niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de verzekeraar van uw werkgever. En als die onze rekening niet (volledig) betaald, dan is dat ons risico en niet het uwe. Beloofd!

Twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag advies!

Heeft u whiplash letsel met letselschade opgelopen door een bedrijfsongeval? Twijfelt u over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag ons gerust om een advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en GRATIS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u het liefste wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd letselschade advies. En vervolgens kunt u zelf beslissen of u onze hulp en bijstand nodig heeft of niet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.