Fietser - Whiplash Schadevergoeding

Fietser

Ook als fietser kunt u door een verkeersongeval whiplash letsel oplopen.

Whiplash letsel ontstaat in de meeste gevallen door een verkeersongeval tussen twee auto’s. De ene auto botst bijvoorbeeld achterop de andere auto. Maar net zo vaak lopen ook fietsers whiplash letsel en letselschade op na een verkeersongeval.

Fietser en whiplash letsel

Whiplash letsel is een “plotselinge overrekking van de nek”. En als fietser kunt u dat helaas ook oplopen, net als een automobilist. Want als u door een auto, bromfiets of zelfs een snorfiets wordt aangereden, dan is er meestal sprake van een “plotseling overrekking” van uw nek.

Gelukkig genezen de meeste mensen binnen een half jaar, maar één op de vijf mensen houdt er uiteindelijk blijvend letsel aan over.

Fietser, whiplash en aansprakelijkheid

Als fietser heeft u juridisch gezien meer bescherming dan automobilisten, bromfietsers en snorfietsers. Volgens de Nederlandse wet bent u een zogenaamde “kwetsbare verkeersdeelnemer”. En dat klopt zeker en vast, want als fietser raakt u nu eenmaal sneller gewond dan een automobilist.

Zelfs al is uw whiplash letsel ontstaan door uw eigen schuld, dan nog krijgt u bijna altijd minstens 50% van uw letselschade vergoed. Dat is in de Wet geregeld in artikel 185 WVW. De verzekeraar van het motorvoertuig dat u heeft aangereden zal uw letselschade moeten betalen. Vaak krijgt uw letselschade zelfs nog voor 100% vergoed, ook al was u zelf fout.

Dus ook al lijkt het er op dat u door uw eigen schuld letselschade heeft opgelopen, vraag toch altijd een advies aan een gecertificeerd letselschadespecialist. Want het kan zo maar zo zijn dat ook ú recht hebben op vergoeding van uw letselschade. Zelfs al denkt u van niet.

Whiplash en letselschade

Uw letselschade kan bestaan uit:

  • extra kosten,
  • gederfde inkomsten,
  • smartengeld én
  • uw juridische kosten.

De verzekering van de auto, motor, bromfiets of snorfiets moet uw letselschade gaan vergoeden. Ook al is het ongeval ontstaan door uw eigen schuld.

Whiplash letsel en juridische hulp

Wanneer u als fietser letsel oploopt, dan is het logisch dat u uw letselschade vergoed wilt krijgen. Omdat u dat niet altijd zelf kunt òf wilt, is het mogelijk om een letselschadespecialist in te schakelen. Dat kost u niets.

Uw letselschadespecialist zal u gaan helpen om uw letselschade als gevolg van uw whiplash vergoed te krijgen van de aansprakelijke verzekeringmaatschappij. Zelfs wanneer denkt u dat het verkeersongeval door uw schuld is ontstaan. U kunt zich richten op uw herstel en wij regelen de rest!

Wat kost een letselschadespecialist u?

Bij ons kantoor kost u dat helemaal niets. Een aansprakelijke partij is bij whiplash en letselschade namelijk ook verplicht om uw juridische kosten (lees: ons honorarium) te vergoeden. Dat is in de wet opgenomen in artikel 6:96 BW (lees hier meer over onze GRATIS rechtshulp).

Zitten er echt geen “addertjes onder het gras”?

Nee, want voor wij u met uw letselschade gaan helpen, krijgt u van ons schriftelijk de harde garantie dat onze hulp voor u 100% kosteloos zal zijn. U krijgt onze rekeningen niet eens te zien, want die gaan rechtstreeks naar de tegenpartij. En als die onze facturen niet (volledig) betaald, dan is dat ons risico en niet het uwe. Dat beloven wij!

Twijfelt over het inschakelen van een letselschadespecialist? Vraag advies!

Heeft u als fietser whiplash letsel opgelopen en twijfelt u over het inschakelen van een letselschadespecialist, vraag ons gerust om advies. Dat is voor u geheel vrijblijvend en KOSTELOOS. U kunt ons bellen, mailen of zelfs chatten. Wat u het liefste wilt.

U krijgt van ons een eerlijk en duidelijk onderbouwd letselschade advies. En dan kunt u zelf beslissen of u onze hulp en bijstand nodig heeft of niet.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Test hier of u in aanmerking komt voor vergoeding van uw letselschade en onze GRATIS rechtshulp.

DOE NU DE LETSELSCHADETEST

De juiste hulp voor iedereen

Elke dag merken wij hoe moeilijk whiplash slachtoffers het hebben met de discussies en

de houding van verzekeraars. En niet om als slachtoffer het onderste uit de kan te halen,

maar alleen om een eerlijke en rechtvaardige letselschade vergoeding te krijgen. Vaak lukt

dat niet alleen en heeft u juridische hulp nodig. Niet veel mensen weten dat die

hulp volgens de Wet GRATIS is.